Съпружеска двойка от руската Липецка област се изправя пред съда по обвинения в системен побой, изнасилване и убийство на приемната си 5-годишна дъщеря. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на Следствения комитет на Руската федерация.
Извратеното семейство пребивало системно изоставащото в развитието си 5-годишно момиченце в продължение на дълъг период от време.

„През септември 2015 година детето е настанено в приемно семейство. Малко по-късно двойката го осиновила. Детето изоставало в развитието си, но вместо да му помогнат, приемните родители системно го пребивали. Момиченцето е бито с подръчни средства – палки, въже за скачане, легени, с две думи всичко, което им било под ръка”, разказват от Следствения комитет.

На 21 март осиновителите се обадили в Спешна помощ, защото момиченцето не давало признаци за живот. Резултатите от съдебномедицинската експертиза показват, че по тялото на малката има повече от 60 следи от физическо въздействие, половината от  тях - от  повече от месец. По данни на Следствения комитет, детенцето е починало от множество травми по тялото, съчетани с увреждане на вътрешните органи и значителна кръвозагуба. Освен това експертите са заключили, че момиченцето е било подлагано на сексуално насилие.

Съпрузите са обвинени в убийство, изтезание и неизпълнение на задълженията си по възпитание на осиновената си дъщеря. Бащата е обвинен и в извършване на насилствени действия от сексуален характер.

Двойката садисти са в ареста. Веднага след задържането си те признали за зверствата,които са извършили. Медиците са потвърдили, че съпрузите са вменяеми и ще се изправят пред съда.