Луд скандал се вихри в столична болница. Става въпрос за ДКЦ-то в ж.к. „Студентски град”. Лекарите скочиха на директора – д-р Малев, че трети месец не са си получавали заплатите, а отделно не може да се сключат договори за наем заради високите цени, поставени от него.
„Ние сме наематели тук. От 3 месеца не може да се споразумеем с д-р Малев за наем и режийни. След прехвърляне на собствеността трябваше да сключим договор за наем. Той поиска сума, която бе непосилна. По-късно след наша жалба той намали цените, но не може да се споразумеем”, разказа една от потърпевшите лекарки в ефира на БНТ.
 

По думите ѝ те обитават около 10% от площта на сградата, а според това, което им се предлага в момента трябва да плащат 40% от режийните.
От своя страна директорът се защити. „Идвам през 2013 г., персоналът бе изтеглен от предходния директор и аз оставам без лекари. Всичко е плащано до началото на лятото. Единствените, които имат право, това са джипитата, стоматолозите – не”, поясни медикът.

Що се отнася до проблема със заплатите се оказа, че директорът няма забавени възнаграждения, докато останалите чакат заплатите си трети месец поред.
„Аз си получих заплатата в началото на този месец, два месеца не си бях получавал заплатата”, каза д-р Малев.