Убито на „зебра” момиче дължи пари за глоба за неправилно пресичане. Година след смъртта ѝ родителите на Ина Симеонова са притискани от съдебни изпълнители да платят.
28-годишната Ина загина пресичайки пътното платно на пешеходна пътека на 25 април 2015 г. Парадоксът е, че година по-рано, през 2014 г., тя е глобена от общинската полиция за неправилно пресичане и това, че не се е възползвала от пешеходната пътека, съобщи Нова телевизия.

Около година и половина след смъртта ѝ родителите разбират, че трябва да платят тази глоба, защото дъщеря им не е. От 20 лева обаче глобата става вече 120 лева. Изпълнителното дело е образувано по искане на местната администрация на базата на наказателно постановление, издадено от т. нар. общинска полиция, на 8 април 2014 г. 

Дъщеря ни е пресякла неправилно и са я глобили, а когато пресече правилно на пешеходната пътека, загуби живота си, заявиха почернените родители. 

Ина загина на 25 април около 10.20 ч. на пешеходна пътека на бул. "Тодор Александров". Съдът на първа инстанция прие, че водачът на камион "Ивеко" Мариан Ламбов е нарушил правилата за движение и се качил на бордюра между двете пътни платна в момент, в който пешеходката била на края на зебрата. След удара Ина е паднала на платното,  едната гума е минала през таза й. Присъдата е 4 години и 8 месеца ефективно. И двете страни обжалваха присъдата, а прокуратурата пусна протест.

Очаква се до дни да излезе решението на Апелативния съд.