Макар че бе скъсан с 2,63 на матурата по български език през пролетта, общинският съветник Айри Мурад стана студент. С бележката си 3,29 от поправката на държавния зрелостен изпит защитникът на Столипиново в местния парламент е приет в Аграрния университет и ще учи за зооинженер. Предстои му да редува сесиите в местния парламент с изпитните сесии във вуза, предаде "Марица".
Айри Мурад смогнал да се включи в кампанията за допълнителен прием, с който висшето учебно заведение попълни незаетите места. Ще следва задочно, за да може да си изпълнява и обществените ангажименти, пък и да гледа семейството. Макар да се бе насочил първоначално  към специалност ветеринарна медицина в Стара Загора, сега е доволен, че ще учи под тепетата, за да не се откъсва от родата и махалата. 

Много съм радостен, сподели първокурсникът. Заради изпитите си по никое време и късното кандидатстване пропуснал очните занятия. Трудно е да каже точно как се чувства на студентската банка, понеже още не е бил на нито една лекция и даже не се е запознал с колегите от курса. Но вече учел за изпити.

„Обикалям преподавателите да събера подписи. Първия семестър ми го заверяват служебно, но това може да се прави само веднъж. Оттук-нататък съм редовен. Болен - не болен, съм там”, зарече се вчера Айри Мурад, докато чакаше за преглед при джипито заради есенния грип. През тази сесия му предстои да държи изпити по 5 предмета. „Химията ще ми е трудна, усещам. С другите дисциплини няма да имам проблем, защото обичам животните и ще ми е интересно”, каза общинският съветник.