Днес времето ще е предимно облачно. С временни прекъсвания, дъжд ще вали през целия ден, като на отделни места и ще е значителен. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Югоизточна България до 21°.
Атмосферното налягане е около средното за месеца и през следващото денонощие ще се понижава.Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. 

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 2500 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

През нощта срещу сряда  и  в сряда центърът на циклона, който причинява преваляванията у нас ще се намира север-североизточно от страната и в тила му ще нахлува по-студен въздух. 

През нощта и сутринта в сряда ще се появи и усилва вятър от запад-северозапад, в Дунавската равнина умерен и силен.

Минималните температури слабо ще се повишат  и  ще са от 9 до 14 градуса. Дневните в Северна България ще са от 11 до 13 градуса, а в крайните южни райони  - до 19-21 градуса.

Ще остане облачно или с временни разкъсвания на облачността, а преваляванията над повечето райони ще бъдат слаби.

Вчетвъртък преваляванията ще спират, но ще остане ветровито. Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса. Облачността ще намалява, като по-значителна ще бъде над крайните северни и североизточни райони.

През нощта срещу петък вятърът ще стихва и минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, отново до около нулата по високите полета и най-ниските части на низините.

В петък ще има незначителна облачност, повече - по Черноморието, където е възможно да превали съвсем слабо. Сутрин на места в котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли.
Дневните температури ще са от 12 до 18 градуса, по-ниски в североизточните райони.

В събота и неделя облачността ще бъде значителна, но слаби превалявания са възможни само на места в западните райони.  Минималните температури в събота ще са от 3 до 8 градуса, на места - до около нулата, а в неделя ще се повишат с няколко градуса. Дневните температури в събота ще са от 14 до 19 градуса.