24-годишен компютърен специалист бе арестуван в Джакарта, столицата на Индонезия, защото хакна електронен билборд на пътя и пусна порно филм в следобеден час пик, информира "Дейли Мейл". Младежът е заплашен да получи присъда до 6 години в затвора.
Японски порно филм е показван на огромния екран, който се намира и много близо до кметството, за около 10 минути като някои от шофьорите били шокирани, а други пък възхитени от идеята.

Електрозахранването на билборда впоследствие било спряно, но не и преди множеството свидетели да заснемат с телефоните си странната гледка, която по-късно те публикуваха в социалните мрежи.

Мюсюлманската страна е доста консервативна и затова не е учудващо, че след това е проведено мащабно разследване на случая и в крайна сметка извършителят е бил заловен. Той се оказал 24-годишния компютърен специалист и бил заловен в офиса, в който работел. Извършителят признал вината си и обяснил, че бил отегчен в работата си и затова решил да хакне билборда. Сега го грози присъда до 6 години в затвора.

Превод и редакция: БЛИЦ