За първи път в историята на "ВИП Брадър" номинациите се проведоха по нов регламент. Този път съквартирантите не влизаха по един в изповедалнята, а по групички. Единият от тях заявява номинацията си, а другият трябва да я мотивира.
Първи в изповедалнята се явиха Кака Лили, Ирина и Миглена Ангелова. След тях на горещия стол седнаха Рени и надя, последвани от Ути и Борислав. В двойка се появиха и Деси и Жана, както и Глория и Емануела. Роро и Торнев бяха следващите, а последни в изповедалнята се явиха Кака Лара и Михов.

Така най-недолюбваният съквартирант бе Миглена, която отнесе шест "черни точки", следвана от Емануела с три и Жана с две номинации. Ирина, Надя, Глория, Жоро и Лара взеха по една точка.

Това обаче не бе крайният списък, защото "колелото на номинациите" обърна всичко. В него имаше две секции - "Спаси кожата и посочи друг" - в която играчът се избавя от номинации, но предлага друг и "Номинирай" - остава номиниран, но добавя и име от измежду неноминираните играчи.

Окончателният списък на съквартирантите, които ще се борят за оставане в Къщата са е оглавен от Емануела, Лара, Ирина и Глория.