Според вярванията на тибетските лечители, за да започне да се лекува всяка болест трябва да се прочисти кръвта и лимфата от обмена на вещества. Това допринася не само за бързото възстановяване на пациента, но също така и за профилактика на различни заболявания, пише zajenata.bg.

В древния медицински трактат най-важната роля се възлага на описанието на свойствата на билките. Тайните на правилното използване на билките на монасите, внимателно се документират и предават на последователи.

Предписанията на тибетската медицина

Опитайте се да започнете почистването на кръвта и кръвоносните съдове с 3 от най-достъпните и ефективни рецепти. Не забравяйте, че всеки продукт има своите противопоказания! Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, ако сте бременна или имате проблеми с храносмилателния тракт.

Тинктура от Змийското мляко за прочистване на лимфата

Лечебните свойства жълтурчето са известни не само с тибетски лами. Нашите предци са я използвали като лечебно растение. Тинктура от Змийското мляко помага на лимфната система да работи гладко и да я очисти от излишния патогенен баласт.

Жълтурчетата се смилат и поставят в марля и се изстисква сок. За да се приготви тинктура, 10 капки се разтварят в 70 мл медицински спирт. Съхранявайте тинктурата в хладилника.

Правете следната схема: преди закуска - 1 капка, преди вечеря - 2 капки, преди вечеря - 3 капки, и така нататък ...


Всеки ден увеличавате дозата по 1 капка. Когато стигнете до 15 капки преди хранене, започвате да намалявате до 1 капка.

Джинджифилова напитка
Уникалната способност на джинджифила да отделя токсините от всичко (химични, храна, радиация) се използва и за прочистване на кръвта. Дневен прием на джинджифил има положително въздействие върху здравето като цяло, помага за намаляване на теглото и подобрява състоянието на кожата и косата.

10-20 г пресен джинджифил или 1 ч. л. джинджифил на прах се залива с чаша вряла вода. Накиснете за 10 минути, добавете 1 ч.л. мед и лимон на вкус. Половин чаша се пие сутрин на гладно 30 минути преди хранене. Втората половина се консумира през деня.

Чесънът-еликсир на дълголетието
Какво ли не лекува чесънът! Неговата дезинфекция и антибактериални качества, са известни на всички. Чесънът е в състояние бързо да засили имунната система, увеличи метаболизма, убива паразити. Тибетската медицина предлага рецепта за тинктура от чесън за прочистване на кръвта и кръвоносните съдове.

40 г счукан чесън се поставят в стъклен съд, заливат се със 100 мл спирт или водка. Сместа стои в продължение на 10 дни на тъмно хладно място. Вземат се по 10 капки 2-3 пъти на ден в продължение на 30 минути преди хранене. Прочистването се извършва от 10 дни до 1 месец.