Гинекологът от панагюрската болница д-р Бътовски потвърди днес показанията си пред Районния съд в Пловдив и уточни какво е констатиран относно 16-годишната ученичка Ирена Б от Стрелча. Д-р Бътовски е първият, който след като гръмна скандалът, още същия ден прегледа момичето.
Той констатира, че ученичката не е била девствена и е имало стара дефлорация. Вещото лице д-р Пеев излезе с констатации, че по време на половия акт в хотела в Стрелча момичето не е било пияно. В показанията си обвиняемият и бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев твърди, че са пили по 200-300 грама водка и по време на секса девойката е била напълно адекватна.
 
Твърденията се разминават с обвиненията на съда и на родителите на девойката. Според обвинителния акт Ирена е била умишлено напита с водка и брутално изнасилена. И двете страни признават: секс е имало. Евстатиев е категоричен, че Ирена сама е поискала да правят любов и сама е дала предпоставки за това. От своя страна момичето заявява, че е било брутално насилено.
 
Както БЛИЦ съобщи, днес стартира процесът срещу екскмета на Стрелча, който е обвинен в насилие над девойката. От януари тази година Евстатиев не е излизал от ареста. Делото продължава утре с разпит на свидетели и вещи лица.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ