Кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов-Явор Нотев обедини двама непримирими врагове, лидери на двете най-големи патриотични формации, тръгнали от Бургас - първата бе създадена през 2005 г. в екип от двамата, а втората - през 2010 г., като алтернатива на първата. След седем години разединение на патриотичния фронт, препълнената зала в Дома на нефтохимика снощи видя чудото. Валери Симеонов и Волен Сидеров си стиснаха ръцете именно в града, откъдето тръгнаха заедно чрез СКАТ тв и откъдето дойде разцеплението след парламентарния вот през 2009 г.  
Така, с днешна дата, "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" се устремиха към победата на президентските избори и дадоха категорична заявка патриотичните сили да управляват България още от следващия парламентарен вот, пише Флагман.

Ето и култовите фрази, които ще останат в историята на България:

„Войната между нас свърши! И това не е защото сме безпринципни, не защото ламтим за власт и облаги, а защото, г-н Сидеров, двамата с Вас побеляхме вече. Както се казваше в песента – по-видимо ти, по-невидимо аз”, първи се обърна лидерът на НФСБ Валери Симеонов към доскорошния си  враг Волен Сидеров, с когото в кулоарите на парламента доскоро се разминаваха безмълвно.

„Съзряхме, преоценихме това, което сме направили, огледахме нещата хладнокръвно и обективно. Независимо един от друг и в противодействие един от друг ние създадохме две партии, тръгнали от Бургас. Тези две партии успяха да преодолеят съпротивата на всички останали, съпротивата на управляващите, съпротивата на инертните българи и дребните душички, които търсят само лошото. Успяхме да влезем в парламента и да променим политиката”, каза още Валери Симеонов.

„Успехите през последните две години са доказателство, че когато работим в една посока, винаги постигаме успех. Притчата за Хан Кубрат предопредели нашето обединение и решението да създадем коалиция „Обединени патриоти -  НФСБ, "Атака" и ВМРО” и да издигнем обща кандидатпрезидентска двойка”, обясни лидерът на НФСБ.

„За 2 години, макар и разделени, макар и малко – едните 17, а другите 11, ние постигнахме много”, добави Валери Симеонов и припомни всички големи победи на патриотите след влизането им в парламента.

„Нямаше да има ограда с Турция, ако не бяхме ние. Нямаше да го има Закона за защита на горите, ако не бяхме ние. Цената на тока нямаше да е същата, ако не бяхме ние. Нямаше да има и промяна на Конституцията и Изборния кодекс, който съдържа текст за задължително гласуване на всички. Българинът трябва да има и задължения. Той трябва да знае, че ако не гласува, нас ни управляват турски партии”, каза Валери Симеонов.

„И не на последно място със забраната за бурките им размотахме личицата, честито”, обърна се той към препълнената зала на Дома на НХК.

„На нас се дължи и фактът, че ДПС потъва към дъното. ДПС се разцепи, разтрои се, губи своята подкрепа и нямаше дори куража да издигне свой кандидат. Колкото и да заплашваха, нито една от трите партии няма кандидат за президент”, продължи лидерът на НФСБ.

„Обединени успяхме да гласуваме в Народното събрание решение против арменския геноцид и всички български партии го подкрепиха”, добави той.

„Винаги резултатите за „Атака” от 2005 до 2009 г. са били най-високи в Бургаска област. Тук сме имали резултати, равни и превишаващи БСП. На евроизборите 2007 г. бяхме първата сила в областта”, припомни Симеонов.

„Когато бургазлии са подкрепяли нас, преданите патриоти, винаги са печелили. През 2014 г. гласувахте за двама, получихте петима депутати – Валери Симеонов, Християн Митев, Валентин Касабов, Димитър Байрактаров и Петър Петров.  На 6 ноември направете така, че да няма балотаж и президентът да е Красимир Каракачанов, а вицепрезидентът – Явор Нотев”, обърна се председателят на НФСБ към препълнената зала. В края на речта си той благодари и на председателя на СЕК Георги Манев, който винаги е подкрепял НФСБ.

Не след дълго от трибуната последва и протегната ръка от лидера на „Атака” Волен Сидеров. „Вярно е, че съм по-побелял от Валери, но белите коси са признак на мъдрост. Помъдряхме през тези години. Спомняте си – през 2005 г. Бургас кипеше и даде основния подем „Атака” да обърне политиката на България. Спомняте си – преди това не се говореше за турцизация и циганизация, ВМРО действаше, но не беше това, което е днес”, каза Волен Сидеров.

„Ние не сме без грешки, но ги коментирахме, осъзнахме и преодоляхме. А това означава сила”, обяви лидерът на „Атака”. „Горчивият опит, ударите и радостите през годините ни научиха на много, накараха ни да тръгнем към една стъпка, която ще обърне България. Идва нов период, в който патриотичният вот ще се реализира в политиката”, зарече се Волен Сидеров.