Кандидатът за вицепрезидент на коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ проф. Любомир Халачев поднесе цветя пред паметника на Трети Бдински пехотен полк, издигнат в центъра на Видин. Жестът е знаков, защото в програмата на кандидат-президентската двойка Калфин-Халачев основно място заема програма за утвърждаване на културата, образованието и духовността. Почитта към далите живота си за България е част от концепцията за възраждане на духа.
Преди това проф. Халачев инспектира най-големият инвестиционен проект в областта - Дунав мост 2. "Мостът е прекрасно направен, но тази огромна инвестиция не е използвана  в пълнота.  Липсва цялостна инфрасктруктура, която да позволи на Видин не просто да е транзитна точка за преминаващите товарни камиони и автомобили, но и да печели от проекта. Може да се помисли за изграждане на т.нар. терминали - нещо като хотели за ТИР-ове, които да дадат възможност едновременно да се премахнат задръстванията, в общината да влизат финансови постъпления, а и самите пътуващи да изчакват преминаването на границата не на пътя в примитивни условия, а в спокойна среда", коментира проф. Любомир Халачев.

Той посети и едно от малкото работещи предприятия в Индустриалната зона на града - заводът на Кнауф за производство на гипсофазер. Там работят около 70 души, а инвестициите са за над 1 млн. евро. "Хубаво е, че е направено, жалко е, че само едно", коментираха проф. Халачев и главният мениджър Владимир Цветанов. Според кандидата за вицепрезидент Северозападът има въпиюща нужда от предприемчиви хора, с новаторски идеи, които имат силите да се преборят и с бюрокрацията. 

По-късно проф. Любомир Халачев се разходи по централната улица на Видин и разговаря с граждани, които му разказаха за своите проблеми. Днес след обяд от 17.00 часа той е на посещение в Монтана.