Президентът Росен Плевнелиев, ЦИК и Столична община правят всичко възможно да блокират, да бламират, да  провалят изборите в район „Младост“ в София. Това заяви по време на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. По думите му проблемите са започнали още с решението на Плевнелиев да съчетае местния вот в район „Младост“ с президентските избори и Националния референдум.
„Съчетаването на двата такива избора предполага много по-сериозна организация. Президентът Плевнелиев, за съжаление, прояви нихилизъм, да не кажа омраза към жителите на район „Младост“ и насрочи изборите на 6 ноември. Това означава, че вместо 125 секции, в район „Младост“ да има 250. До 2 октомври трябваше да са ясно разписани местата на СИК от Столична община и те да са предоставени в Общинската избирателна комисия. Изпратен е един набор от места, главно в училища ,в които са изредени секциите. Първо не е решен въпросът дали двете секции ще бъдат в едно помещение. Нали разбирате изключителния изборен ентусиазъм, който ще обземе жителите на район „Младост“, ако за президент и за референдум гласуват на първия етаж на училището, а за кмет на четвъртия“, посочи Петков.

По думите му вторият голям проблем е, ако бъде взето решение двата избора да се провеждат в една и съща стая. Тогава в помещението ще се изпълни с служебни лица.  „Столична община участва волно или неволно в саботирането на изборния процес за кмет на район „Младост“. Ако секциите са в едно помещение, каквото и да е то - двете секции са с по седем членове. Имаме 14 човека. Ще има застъпници, гласуващи и анкетьори, наблюдатели. Имаме по 20-тина души постоянно пребиваващи в помещението. Счита ли Плевнелиев… Всъщност той какво счита няма никакво значение, хубавото е че си отива. Но нормално ли ще бъде според вас като атмосфера? Аз твърдя, че на четвъртия час хората, ангажирани с изборния процес в залата, ще бъдат неадекватни. Нито ще има достатъчно въздух в помещението, нито ще може да се създаде нормална работна атмосфера, нито ще се създадат нормални условия за гласуване на хората, които ще  участват в изборите“.

Зам.-председателят на АБВ предупреди, че подобна липса на организация ще доведе и до хаос в броенето на бюлетините за двата вота, президентски и местен, а също така и за референдума. „Питам как двете секционни комисии създават условия да броят адекватно бюлетините. Сами разбирате, че ще се стигне до абсурдни ситуации, че ще има шум, глъч, че ще се стигне до скандали. По същество това може да бламира изборния процес в район „Младост“  - не само за кмет , но и за президент на републиката. Говоря за вота на 90 000 граждани“.
 
 
Според Петков фактът, че общината не е наясно към 02.10.2016 г., както е по закон,  къде и как ще бъдат разположени изборните секции, може да доведе и до забавяне на публикуването на списъците с гласуващи на  ГРАО, което трябва да стане до 16 –ти този месец.

Румен Петков алармира и за голямата натовареност, която ще предизвика подобно съчетаване на вотовете при обобщаването на протоколите.  „Не на последно място имаме един скандален пример от събирането и обобщаването на протоколите в София в „Арена Армеец“. Сега упражнението на територията на „Младост“ ще се повтори в „Универсиада“.  Там ще бъдат събирани чувалите и протоколите  от президентските избори и вероятно от изборите за кмет на „Младост“.  Представете си 250 секции в район „Младост“. Поотделно ще имаме три протокола, три чувала от всяка една от СИК в Младост. От другите райони на София ще са по два“, заяви той и предупреди и за възможен проблем с отпечатването на бюлетините.   „Продължава да виси въпросът кой и как отпечатва бюлетините. Публична е кореспонденцията между ЦИК и СО, в която те продължават да се замерват с препоръки кой да обяви обществената поръчка за отпечатването на бюлетините за кмет на район „Младост“, по същество такава поръчка не е започнала. Хаосът относно изобрите за кмет на „Младост“ е тотален. Президентът, ЦИК и Столична община правят всичко възможно да ги  блокират, да ги бламират, да ги провалят“.