Красива история за това как едно малко добро дело е в състояние да привлече много по-големи добрини. Ние искрено се възхищаваме на тези хора и вярваме, че добротата ще спаси света, пише zajenata.bg

24-годишната Лиз Уудуърд работила като сервитьорка в кафене, когато двама пожарникари Тим Йънг и Пол Хълингс се отбили за обяд, след като 12 часа се борили с пожар в склад.

Когато привършили, пожарникарите поискали сметката от сервитьорката. Но Лиз, като видя колко изморени са, платила сама сметката и им оставила бележка:

"Вашата закуска днес е за моя сметка. Благодаря ви, момчета, за всичко, което правите. За това, че ни спасявате където и да е и във всеки един момент сте готови да се притечете на помощ. Без съмнение вие сте смели и силни момчета. Благодаря ви за ежедневната ви работа! "

Пожарникарите благодарили на сервитьорката и един от тях, Тим, публикувал пост във Фейсбук, в който той насърчавал своите приятели да се хранят в кафенето и да дават на младата жена бакшиши. За кратко време този пост събрал 3500 харесвания.

Пожарникарите също така разбрали нещо за Лиз. Оказало се, че на парализирания й баща Стив спешно му трябва специален микробус за превоз.

Тя дори започнала кампания за набиране на средства в интернет. Тогава пожарникарите решили да й помогнат и да разпространят кампанията, за успее да си купи ван.


Трябвало да се съберат $ 17 000, но, за изненада на всички, с помощта на пожарникарите кампанията събрала над $ 70 000!

 Двамата дори дошли в къщата на Лиз, за ​​да се запознаят със семейството ѝ.

Лиз Уудуърд казва: "Аз нямам думи. Гощавайки пожарникарите за моя сметка разчитах просто на приятелска усмивка за действията си. Това, което те направиха за мен в замяна, е просто чудо! "