Смесването на темите за президентски избори и дебат за вот на недоверие допълнително ще ограничи информираността на българина. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с искания от БСП вот на недоверие, предаде „Фокус“.
„Това е действие, което обслужва статуквото“, заяви Румен Петков и посочи, че това е стремеж да се осакати президентският дебат. „Действията на БСП минаха през различни стадии“ , каза зам.-председателят на АБВ и коментира, че от БСП са започнали от това ,че дебатът за бюджета е по-важен и са стигнали до темата за вот на недоверие.

По думите на Румен Петков стремежът да не се води президентски дебат тази сутрин е проличал. „Нека да се води този дебат, нека да се води от кандидатите за президент“, каза той и обясни, че това си струва да се чуе. 

БСП ни призоваха, не ни поканиха. Този манталитет на „Елате, че ви чакаме еди-къде си“, е типичен за Вълко Червенков. Ако това ръководство на „Позитано“ е обладано от духа на Вълко Червенков. Това също е решение, също е избор на поведение, каза още каза. „Само, че човекът навремето поне оправи Добруджа. Тук нещата вървят от развал към разпад“, каза Петков.

Зам.-председателят на АБВ подчерта, че срещата се договаря. По думите му, ако си с манталитета на призовкар, нещата стоят по доста различен начин. Румен Петков обясни, че това, че от АБВ не искат вотът на недоверие да е по време на кампанията, по никакъв начин не пречи на разговора с БСП по темата.