25-годишният Живко Стоянов от Бургас е извергът, който насъска агресивния си питбул срещу улична котка в района на магазин „Болеро” в ж.к. „Лазур”, съобщава "Флагман".
Живко разхождал свободно пуснатия си питбул край търговския обект вчера около 17,10 ч. – посред бял ден, когато районът е изключително оживен. Кучето захапало уличната котка, а стопанинът я довършил, след като я разпорил с нож. Грозната кървава сцена се е разиграла пред очите на десетки хора, включително и деца. Реакцията на очевидците обаче е била само да се обадят в полицията. Най-вероятно от страх те не са успели да помогнат на беззащитната котка.
 
Извергът е задържан от полицията, а ножът е намерен и иззет. Проведени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, установили по безспорен начин съпричастността му към извършеното деяние.
 
Случаят предизвика остри реакции в социалните мрежи и форумите от страна на защитниците на животните. Хората смятат, че извършителят на жестокостта заслужава ефективна присъда. Те се питат къде е зоополицията и как може посред бял ден на оживено място агресивно куче да се разхожда свободно пуснато.
 
„Цяло чудо е, че не е нападнало дете. Ако не се вземат мерки срещу стопанина и кучето, следващия път ще пострада човек”; „Вземете му кучето на този боклук, а него го вкарайте в затвора, където му е мястото. Да го смилат от бой сутрин обеди и вечер, да го унижават постоянно, нещастник мръсен гаден, долен убиец”; „Затвор за този психично болен боклук, вкарайте го в затвора и му вземете кучето, защото пак ще го направи, но ако го видя, аз ще го разпоря”; „Не знам само кое е по-добре - само него ли да евтаназират незабавно или заедно с кучето да бъдат?” – са само част от коментарите срещу него във форумите.
 
Ще получи ли изобщо някакво наказание или и този случай, както повечето, ще бъде забравен след време – предстои да разберем.