6-годишно момче от севлиевското село Градница е пострадало при пътен инцидент, случил се около 17.00 часа вчера. Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Габрово.
Около 20.00 часа в Районното управление в Севлиево е получен сигнал от Габровската болница, че там е прието за лечение 6-годишно момче от село Градница с охлузвания в областта на главата.

Придружаващият го родител заявил, че детето е пострадало при пътен инцидент в центъра на селото. По първоначални данни, инцидентът възникнал около 17.00 ч. Детето било блъснато от лек автомобил, като непосредствено след инцидента водачът отвел момченцето до дома му и го предал на близките му. За възникналото произшествие не е подаван сигнал в полицията.

По-късно родителите откарали детето за преглед в Спешния център в Севлиево, след което то е настанено за наблюдение в МБАЛ - Габрово, без опасност за живота. Предприети са незабавни действия за изясняване на случая, при които е установено, че зад волана на автомобила е бил 27-годишен мъж от Севлиево, който не притежава свидетелство за управление на МПС. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.