Предизборният клип със слоган „За доброто на България" на генерал Румен Радев, подкрепен от БСП в битката за "Дондуков" 2, вече фучи из мрежата. Фучи с грохот в буквалния смисъл, защото първите кадри са на изтребител, устремяващ се към висините и военен пилот, вторачен в светлите небеса. Под крилата на бойната машина са просторите на родината, която естествено жадува новия си закрилник.
Вероятно именно това е посланието, закодирано във видеото от авторите му, които също толкова вероятно никога не са влизали в казарма. Защото иначе щяха да знаят, че армията е деполитизирана още от зората на демократичните промени у нас и не бива да се използва в политически цели или за предизборна пропаганда.
 
Но, ако те не го знаят, генерал Радев, го знае и едва ли го забравил за броените дни, откакто надяна цивилния костюм.

Как би реагирал първокласният пилот Радев, ако конкурентът му вицеадмирал Манушев се появи в предизборен клип на палубата на наш военноморски съд. Ами ако всеки един от другите участници в президенската гонка напъне да възседне танк, да яхне БТР или да подкара реактивна установка за залпов огън.

Ще ни стигне ли армията тогава за декори на предизборни клипчета и армия ли ще е това или политическа масовка. И струва ли си тя да бъде превръщана в такава заради едни избори, пък били те и за президент?

Генерал Радев дължи офицерски отговор...