С нов сексскандал ще се запомни вторият дебат между кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп. В центъра му неочаквано се оказа бившият президент и съпруг на Хилари – Бил Клинтън, който се оказа почти рамо до рамо с няколко жени, които твърдят, че той ги е изнасилил, съобщава „Индипендънт”.
Както БЛИЦ съобщи, по време на дебата в Сейнт Луис, за да избегне нападките по свой адрес заради изключително неуважително свое старо изказване към жените, републиканецът Доналд Тръмп обвини Бил Клинтън, че е изнасилил 5 жени. Той се беше подготвил добре за това с предварителна пресконференция, на която жертвите разказаха за преживяното, а след това ги доведе и на предизборния дебат.
 

Бил Клинтън, обаче, има сериозен опит с обвинения в сексуални престъпления. За въпросните 5 дами е имало разследване, но обвинение така и не стигнало. Той седеше в публиката, когато чу какво му е приготвил Тръмп. Лицето му остана изключително спокойно, той почти не реагира.
 
Подобно беше и поведението на съпругата му Хилари, която продължи с нападките срещу Тръмп за обидното му изказване към жените от 2005 година, което беше разпространено преди дни. В него милиардерът в неофициален разговор казва на Джордж Буш, че когато един мъж е звезда, той  може да прави каквото си иска с жените, включително „да ги хваща за пу*ките”.
 

Нецензурната дума, която Тръмп употребява в циничното си изказване, обаче, се използва и като „коте”. Затова истински фурор предизвика блузата, която Мелания Тръмп беше избрала да носи на предизборния дебат. Тя е с марка „Гучи”, а описанието й гласи: „копринена риза от крепедшин с котешка панделка”. Медиите са скандализирани и от цената на дрехата – 1100 долара.
 


Преди началото на дебата Бил Клинтън и Мелания Тръмп си размениха обичайните любезности, още повече, че двамата се познават отдавна. Бившият президент се поздрави и с дъщерята на милиардера Иванка. Той пък беше придружаван от дъщеря си Челси, която беше плътно до него докато валяха обвиненията в изнасилване. Сътрудниците на Тръмп се постараха доста, за да може, когато някои потърси в Гугъл изображение с ключова дума „изнасилвач”, сред първите резултати да се появи снимката на Бил Клинтън.
 
Превод и редакция: БЛИЦ