Помните ли жената, която бе простреляна в корема, докато беше в осмия месец? И бебето й, което едва спасиха? Е, тя отново е бременна, съобщава "България Днес".
26-годишната Стойна се е завърнала при мъжа си Иван, който я гръмна. Това се е случило веднага след като жената е изписана от болницата. Няколко седмици по-късно Стойна разбира, че ще има ново бебе. Това ще бъде четвърто дете за двойката, която живее на семейни начала, но не са сключили брак.
"Стойна отново е бременна. Коремът й вече личи. Отново се събраха с Иван. Изглеждат щастливи", каза кметът на Скравена Методи Драганов.
Бебето, което по чудо оцеля, се радва на грижите на майка си и баща си. То се спаси след няколко операции, извършени от хирурзите в "Пирогов". Момиченцето изкара там близо месец, като на няколко пъти бе на прага на смъртта.

"Детето е добре. Миналата седмица бях да видя как са. Бебето расте. Лекарите са казали, че се е оправило напълно. Няма да има усложнения, въпреки че бе простреляно", разкри кметът.

Драганов обяви, че Стойна и Иван са доста работливи хора. Никога преди не са се карали. Случката навръх Гергьовден, когато мъжът простреля жена си, е станала заради повече изпит алкохол. Веднага след стрелбата на място пристигнала линейка. Наложило се бебето да бъде извадено преждевременно от корема на Стойна.

"Живеят добре. Не се оплакват. Цялото семейство са работливи. Имат пари. Едното им дете е диабетик. Грижат се добре за него. Купуват му всички лекарства. Досега никой не се е оплакал от тях. Цялото семейство са стабилни хора", добави Драганов.
Преди време лекуващият бебето в "Пирогов" проф. Стефан Габровски от неврохирургията на "Пирогов" обясни пред вестника, че детето ще трябва да ходи на профилактични прегледи през няколко месеца.