Митът, че само стари и самотни хора гледат котки, не е истина. Или поне така смята една млада жена. Тя се казва Микаела и е на 28 г., от Япония и отглежда 12 персийски котки, пише Dailymail, цитиран от vesti.bg.

Всичко започва, когато Микаела спасява от сигурна смърт малко котенце. Тя го намира мокро на улицата. Тогава нещо се отключва в сърцето на Микаела и тя решава да го спаси. Няколко години по-късно...  Микаела се радва на цял отбор от котки - 12.

Впечатлени от породистата "колекция", приятели на Микаела предлагат да им създаде профил в социалната мрежа "Инстаграм", където да споделя снимки на котките си. 

Младото момиче се описва като „майка на 12 малки деца“. Всяка котка си има име – Юки е името на спасеното животинче. Шоу, Момо, Брус, Блейк, Кару, Юри, Ай, Гуди, Тайгър, Кая и Джеймс – всички до един любими и важни за момичето.

Денят на Микаела преминава в грижи за котките. Те трябва да бъдат хранени по три пъти на ден. Времето за игри е много важно, за да не се депресират, споделя стопанката.

"На два месеца ги къпя с топла вода и шампоан. Много съм внимателна, когато правя това. Деликатен процес е. Собствениците на котки разбират.", разказва Микаела.

Макар толкова много, котките се разбират добре помежду си.

"Понякога си играя по-грубо, но като цяло са добри", споделя още стопанката.