Дупнишките фараони Георги и Ивона Близнакови ужилили и снахата на Сашка Васева. Дизайнерката Надежда Мицова е сред 239-те вложители в Дупнишката популярна каса, където вложила 15 000 евро. Шансът парите да бъдат върнати е нулев, тъй като сметките на Близнакови са занулени, пише "Марица".
Тъй като напрежението сред вложителите в района на Дупница растяло, Близнакови имали намерение да изнесат бизнеса в Серес. Там семейството си купило наскоро къща. Регистрирали чейнджбюро и заложна къща, но не могли да се разгърнат, тъй като били арестувани.

В Дупница се говори, че фамилията притежава имоти и в Чехия, където Близнакови са работили преди време. Скандали се вихрят и около хотела "Съни вилидж" в Сапарева баня, който е ипотекиран, 11 от 17 апартамента са продадени на зелено и в момента банката съди собствениците заради кредит от 4 милиона лева.

Междувременно по време на заседанието в събота стана ясно, че причината за преместването на Дупнишката популярна каса под тепетата не е била да избяга от ужилените, а заради производството по несъстоятелност. За процедурата Георги Близнаков и съпругата му Ивона се доверили на адвокат от Пловдив. Това заяви адвокат Станко Кидиков по време на заседанието в Пловдивския окръжен съд в събота. Той е защитник на Георги. Адвокат на съпругата му е известният юрист Марин Марковски.  

Прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за съпрузите от Дупница. Срещу Георги Близнаков са повдигнати две обвинения - за укриване на 135 701 лв. данъци и за лихварство. Жена му ще отговоря за упражняване на незаконна банкова дейност. По време на заседанието не стана ясно къде са отишли парите на 239 вложители, изгорели с близо 4,3 млн. лв. Сумите, вложени в касата, са различни по размер - от 5 до 400 000 лева. 

Пред медии прокурорът по делото Костадин Паскалев заяви, че ще се проверяват фирми на съпрузите и сина им. 

Дупнишката популярна каса е привличала вложителите си с високите лихви, които е обещавала. Те са варирали от 14 до 18 процента. Близнакова обяснявала на клиентите, че са клон на столична банка и при тях са гарантирани влогове до 100 000 лв. Стигнало се дотам, че хората тръгнали да изтеглят парите си от други банки и да ги прехвърлят в Дупнишката популярна каса. Председателят на касата пък обяснявал, че вноските ще се инвестират в печеливши дейности от индустрията. Не е установено какви са те, каза прокурорът. 

В съдебната зала защитникът на Близнаков попита как така офисът на касата се намира в центъра на Дупница. Шест години пред него е стояла огромна табела, че дава лихви от 14 до 18 процента. Оттам са минавали банкери, полицаи, прокурори, а никой не е реагирал, попита Кидиков. 

Близнакови влязоха в съда с качулки на главите. Адвокатите им поискаха по-леки мерки, но съдът ги остави за постоянно в ареста. Обжалването е във вторник пред Апелативен съд - Пловдив.