С напрежение от двете страни започна първото дело срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Пловдивският районен съд днес стартира дългочаквания процес по обвинения за това, че ексградоначалникът се е напил с водка и изнасилил 16-годишната ученичка Ирена Белухова. Момичето се яви лично много притеснено с очила и през цялото време се криеше зад гърба на майка си и баща си. 
Пред БЛИЦ бащата Георги Белухов коментира, че психическата травма не е отминала и детето продължава адски много да се притеснява от всичко, което се пише под случая. Ирена тръгнала на училище, обясни още бащата. Той каза, че иска Евстатиев да получи максималното наказание 10 г. закон. Адвокатът на семейството на момичето е Иван Грошев. Ташкева Колчева обаче, защитничка на Евстатиев, е категорична, че изнасилване не е имало.
 

Имало е доброволен сексуален акт по желание от двете страни. Ташкена Колчева заяви, че ще иска пълно оправдание на клиента си, защото сексът, макар и морално укорим и извършен с 16-годишна, не е подсъдим. 

Пред БЛИЦ братът на Иван Евстатиев – Динчо Евстатиев заяви, че брат му може да е всякакъв, но не е насилник, че дори и за миг не допуска, че е имало агресия от страна на Евстатиев-младши и вярва, че брат му ще бъде оправдан.
 

Иван Евстатиевс се яви в съдебна зала видимо отслабнал, но изглеждаше по-добре от предния път, когато беше очевадно неадекватен. Адвокатите му казаха, че психическите му проблеми не са излекувани и той продължава да страда от тях.
 

Братът Динчо Евстатиев се разгневи, тъй като смята, че никой не е дал възможност на Иван Евстатиев да лекува биполярното си разстройство в нормални условия. На въпрос на БЛИЦ всичко това може ли да е политическа поръчка, каквито сведения има БЛИЦ, Динчо Евстатиев каза да.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!