През 2015 г. Mercedes-Benz не успя да задържи ритъма през последното тримесечие на годината, което позволи на BMW да запази лидерството и в края на годината да се нарече най-продавана луксозна марка в света. След първото полугодие на тази година обаче, компанията от Щутгард вече бе напред, а сега води с комфортна преднина. С няколко нови модела, лансирани на пазара, най-важният от които безспорно е E-Class, Mercedes успя да счупи всички досегашни рекорди за продажби в рамките на един месец.

Никога в историята си Mercedes-Benz не е продавал 211 286 автомобила, колкото са реализираните автомобили през септември. Това е ръст от 12,1% спрямо септември 2015, пише vesti.bg.

Между юли и септември компанията е реализирала 531 302 продажби, което е ръст от 11,2% спрямо същия период на миналата година. До края на септември пък са продадени общо 1 537 921 коли, ръст от 11,7% спрямо същия период година по-рано.

На абсолютно всички важни пазари Mercedes бележи ръст. През изминалия месец Mercedes е най-продаваната луксозна марка в Германия, Франция, Испания, Португалия, Швейцария, Япония, Тайван, САЩ, Канада и Мексико.

И този ръст вероятно ще продължи, защото през миналия месец на пазара бяха лансирани E-Class Wagon, C-Class Cabriolet, GLC-Class Coupe, а на китайския пазар и дългата база на E-Class. Плъг-ин хибридната версия E350e също се появи на някои пазари.

Mercedes отдава този ръст най-вече на E-Class и обновенената и разширена SUV гама, особено на GLC. До момента компанията е реализирала с 42,2% повече продажби на SUV автомобили спрямо предходния отчетен период, а това се равнява на 520 321 бройки.

Продажбите на купета, кабриолети и роудстъри са се увеличили с 32,8%, надхвърляйки 15 000.

Двуцифрени ръстове марката записва във Великобритания, Франция, Италия, Испания, Белгия, Тайван, Южна Корея и Малайзия. Китай си е нещо отделно, като там ръстът се равнява на невероятните 29,5%, което са 344 791 реализирани автомобила.