Час преди втория дебат с Хилари Клинтън Доналд Тръмп се срещна с няколко жени, обвинявали бившия президент Бил Клинтън, че им е правил сексуални предложения, съобщава АП.
Това е и най-ясният знак досега, че кандидатът на републиканците
използва извънбрачните забежки на бившия президент, за да се опита да отклони вниманието от собствените му обидни изказвания за жени, коментират медии.
 

Тръмп е подложен на огромен натиск в своята Републиканска партия след публикуването на видео от 2005 г, в което казва, че неговата слава и известност му позволяват да прави каквото си иска с жените.
 
Срещата на Тръмп с четирите жени - Пола Джоунс, Кати Шелтън, Хуанита Броудрик и Катлийн Уили, е била заснета и в конферентна зала в хотел.  Някои от жените, седнали около него, отправиха резки обвинения към семейство Клинтън.
 
„Г-н Тръмп може да е казал някои лоши думи, но Бил Клинтън ме изнасили, а Хилари Клинтън ме заплашваше. Според мен не може да има никакво сравнение”, каза Броудрик, която преди 17 години обвини Бил Клинтън, че я изнасилил през 1978 г. Заведеният от нея съдебен иск срещу него бе отхвърлен и не бяха предявени никакви обвинения, а Бил Клинтън отрече твърденията й.
 

Предизборният екип на Хилари Клинтън заяви, че с този ход той се опитва да внесе объркване.
 
Темата беше продължена и по време на втория дебат между Килнтън и Тръмп в Сейнт Луис, който се проведе в неделя вечерта. Въпросните дами присъстваха сред публиката. „Никой друг в историята на политиката не се е държал толкова оскърбително към жените”, заяви милиардерът по адрес на Бил Клинтън. Хилари Клинтън отказа да коментира изявлението.
 
Изказването на Тръмп дойде, след като водещият Андерсън Купър повдигна въпроса за записа със скандалното изказване на републиканеца по адрес на жените, което взриви предизборната кампания преди дни. Тръмп отрече да е посягал на жени и насочи вниманието към бившия президент Бил Клинтън.
 


Медиите отбелязват още, че в началото на дебата Клинтън и Тръмп пропуснаха традиционното ръкостискане. В края на събитието, обаче, те все пак се поздравиха и си стиснаха ръцете. 

Превод и редакция: БЛИЦ