В такава кампания всичко трябва да е прозрачно. Аз съм един съвсем обикновен човек, с всичките ми плюсове и минуси. Това заяви в ефира на Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.
"Аз обяснявам, отговарям и така ще направя и занапред. Президентската институция е надпартийна. Президентът трябва да е обединител на нацията. Обективно и вярно е, че само на последните парламентарни избори повече от половината български граждани не гласуваха. Хората са политически апатични, защото са разочаровани от политическите ежби между партиите", заяви Цачева.

"Парламентът е институцията, където е и опозицията. Там се чува гласът на всички политически сили, плурализмът няма как да не се отразява на имиджа. Хората считат, че парламентът е институцията, която може да реши всеки един житейски проблем. Не е така. Той може просто да създава закони, работим в интерес на българските граждани, но не всичко зависи само от нас. Тук е ролята на държавния глава", смята тя.

"За мен е нескромно кандидат за президент, какъвто съм аз, да дава оценка на един мандат, който не е приключил. Господин Плевнелиев е действащ президент, той имаше един изключително сложен мандат до този момент. Нека да изчакаме с оценката. Всеки един президент дава най-доброто от себе си. Историята е тази, която ще оценява", заяви Цачева.
 

Тя проговори и за членството си в БКП. "Бях студент в Юридическия факултет. Аз съм била и съм много активен човек. Забелязали са мои качества, предложиха ми. Няма от какво да се притеснявам. Не съм се возила във Волги с пердета. Пак казвам, не се срамувам. Това е моята биография, това съм аз. Тогава съм била убедена, че по този начин мога да работя в интерес на професията, в която съм искала да се развивам", заяви Цачева.

"По никакъв начин съпругът ми не е участвал в приватизацията на "Булгартабак". Категорично няма нищо общо. Той е архитект и знаете, че всеки един проект е свързан с разрешение за строеж. Той се жертва в кариерно отношение заради мен. Винаги е работел в рамките на специалността си. Работи на възможно най-ниската длъжност в неговата сфера. Трудовият му договор е около 1200 лева. Това е базисната му заплата", призна Цачева. 

Тя сподели и как се е запознала със съпруга си. "Връщате ме в ученическите години. В Плевен имаше две водещи гимназии, които спореха коя е по-добрата. Той е малко-по-голям от мен. Завърших и след това учех в София, той на друго място. Аз после се върнах в Плевен и там пак се срещнахме. Синът ми е много добре възпитано дете. Има международни постижения", похвали се Цачева.

"Взимам малък наем от Плевен от една кантора. Моите доходи са публични. Категорично нямам офшорка. Имам си само заплатата от Народното събрание. Нямам кредит, имам лизинг за една кола, която изплащам вече втора или трета година", призна Цачева.
 
"Последно излъгах мама, че не ме боли коляното, за да не я притеснявам", каза тя. "Обличам се от български дизайнери, не мога да кажа колко струват дрехите ми в момента. Последно плаках на 27 август, когато изпратих сина си за есенната сесия", призна тя.