Не, не сме се чували с Бойко Борисов и с Корнелия Нинова не съм. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в ефира на bTV. „Вот на недоверие по време на кампанията за президентски избори аз го смятам за неуместно”, заяви Първанов по повод исканата оставка на кабинета „Борисов” от БСП.
По отношение на скандала с отказа на ген. Радев да бъде подкрепен от АБВ за президент, Първанов коментира: „Ние бяхме застанали зад него, той обърна гръб. Няма как да не ме разочарова това, че сме го подкрепили мощно, бурно повече от БСП, а той да се откаже”, заяви той.

„Сега искат вот на недоверие. В този вот ние ще бъдем ли равнопоставени, или ще стоим там заради подписите. Ние искаме да правим обща политика, за да отстраним ГЕРБ от властта и да се получи равнопоставеност в българската политика.”, посочи още той.

Първанов отказа да даде оценка на Корнелия Нинова като председател на БСП и уточни, че тя трябва да бъде оценена от партията си.

Първанов бе категоричен, че Ивайло Калфин има потенциал и ще достигне до балотаж, тъй като е подготвен поне с „две обиколки” пред останалите кандидати.
Ивайло Калфин в много отношения е по-подготвен и от мен, Аз не страдам от комплекси. Понеже аз съм успешен президент, мога да кажа, че той е по-подготвен и от мен, коментира още Първанов.

Той коментира и ситуацията с кандидата ни за ООН. "Тя бе най-големия резил за външната ни политика. Класирането на Георгиева е убийствено и блокира българската дипломация. Това класиране ни постави в много неудобно положение.", смята Първанов.

Според Първанов, Плевнелиев е бил слаб президент.