Кметският наместник на благоевградските села Бучино и Лисия Стоян Ников бе глобен с 1250 лв. за шофиране без книжка. Административното наказание бе наложено от районния съдия Екатерина Николова, предаде struma.bg.

33-годишният селски кмет бе обвинен, че от 8 до 12 април тази година при условията на продължавано престъпление е карал лек автомобил „Алфа Ромео“ с отнето свидетелство за правоуправление. През този период той е хванат два пъти зад волана от полицаи от І РУП - Благоевград.

Първия път Ников е засечен на 8 април около 14.30 ч. на ул. „14-ти полк” в посока пазара. При проверката е установено, че книжката му е отнета преди 2 месеца с наказателното постановление на началника на КАТ заради нарушение на Закона за движение по пътищата. На 12 април вечерта Стоян Ников отново е хванат да кара, като този път полицаите го засекли на моста на река Лисийска край село Българчево. Веднага му е съставен акт по Закона за движение по пътищата, който той е подписал без възражение, както сторил и 4 дни по-рано. Тъй като нарушението е извършено в едногодишния срок от действието на административното наказание, по случая е образувано бързо производство.

Ников обясни, че шофьорската му книжка е отнета след заключение на ТЕЛК заради здравословен проблем с окото. Той обясни, че е нарушил закона, тъй като му се налагало да откара спешно жена си до поликлиниката. Стоян Ников изрази съжаление за случилото се и заяви, че занапред няма да сяда зад волана, а ще  разчита на роднини и приятели да го возят или ще ползва таксита.

Ников е втори мандат кметски наместник от ГЕРБ. Преди да бъде назначен като управник, той беше в първите редици на протестиращите срещу монополите и правителството на Пламен Орешарски през 2013 г.