Украинската армия е напълно готова за настъпление и военнослужещите от армията получават „бодри” инструкции, че в Донбас няма да им бъде оказана съпротива, тъй като армиите на ДНР и ЛНР били готови да предадат позициите си, пише интернет изданието RusVesna.su.
В тази връзка изданието разказва една история, научена от опълченец-ветеран. На един от участъците на фронта се състоял предварително уговорен дуел с пистолети Макаров между украински войник и опълченец. И двамата не улучили.

Забележителното е друго: Украинецът в съпровод от двама свои колеги дошъл без пистолет и опълченците му услужили за благородната кауза. След дуела естествено прибрали оръжието. После постояли, поприказвали, дали им семки да чоплят. Завързал се нормален човешки разговор и украинците споделили каква е при тях обстановката.

Украинските войници се оказали разговорливи и споделили, че тяхната страна е напълно готова за настъпателна операция. На тях им втълпявали, че няма да срещнат сериозна съпротива и че всичко е договорено.

После дуелистът и секундантите му си заминали, а опълченците започнали да размишляват и осмислят чутото.

Интернет-изданието споделя, че такова „пропагандно напомпване” е напълно възможно в украинската армия. И припомня, че през 1939 г. командирите на полските кавалеристи заявявали, че немските танкове са направени от шперплат и че лесно ще се справят с тях... И че разговорите за немската мощ са празни приказки.

Не е добре да не се оценява правилно противника” – обобщава многозначително RusVesna.su.

Превод и редакция: БЛИЦ