В неделя Хилари Клинтън обвини Русия, че се е опитала да наклони президентските избори през 2016 г. в полза на Доналд Тръмп чрез серията от хакерски атаки, предава AFP, цитирана от "Фокус".
„Те правят това, за да се опитат да повлияят на изборите в полза на Доналд Тръмп“, отбеляза Клинтън по време на втория президентски дебат.

В отговор кандидатът на републиканците отхвърли откритията на разузнаването, че Русия стои за хакерските атаки, подчертавайки, че всъщност „може би няма“ такива. 

Кандидатът за президент на Демократическата партия в САЩ Хилари Клинтън подкрепи създаването на зона на сигурност в Сирия, както и усилията за разследване на военните престъпления, които Русия е извършила в подкрепа на президента Башар Асад.

По време на втория президентски дебат със съперника ѝ от републиканците Доналд Тръмп, Клинтън подчерта, че подкрепя провеждането на разследване за „военните престъпления на сирийците и руснаците и ще опита да ги държи отговорни“ за действията им. 

Един от въпросите, отправени към двамата кандидати за държавен глава на САЩ по време на втория президентски дебат е свързан с последствията от това да бъдеш мюсюлманин в САЩ, предава Sky News, цитиран от "Фокус".

„Има проблем. Независимо дали ни харесва или не, има проблем. Ние трябва да сме сигурни, че мюсюлманите идва и съобщават, когато видят, че нещо се случва“, отговори кандидатът на републиканците.

„Имаше тъмни и противоречиви неща, които бяха казани за мюсюлманите. Ние имаме мюсюлмани в САЩ от времето на Джордж Вашингтон, както и много успешни мюсюлмани. Ние скоро изгубихме един в лицето на Мохамед Али. В моята визия за САЩ всеки има своето място. Ако имаме желание да работим усилено, да допринасяме за обществото, това е, което са САЩ, което искаме те да бъдат“, подчерта Хилари Клинтън. „Късогледо и опасно е да се използва демагогска реторика, каквато използва Доналд за мюсюлманите“, допълни кандидатът на демократите.