Тази седмица в дуела във "Фермата" един срещу друг се изправиха Гери Дончева и Юлиана Попдимитрова. По време на едно от изпитанията обаче на Гери ѝ потече кръв и се наложи тя да напусне риалитито.
Преди самия дуел двете жени показаха зъби и нокти. Юлия заяви, че мисли само за предстоящата битка. Дончева пък добави, че отива на съревнованието със спокойствие и усмивка, убедена, че нейните приятели ще я подкрепят.

При това Гери направи шокиращо признание. Моделката каза, че истинският ѝ живот не е толкова хубав, колкото е във "Фермата", защото в предаването тя е срещнала много хубави хора. Юлияна пък я контрира, като каза, че Гери е фалшива и се държи като жертва само пред камерите. Лютата македонка призна, че за нея ще е чест да изкара моделката от играта. "На роклите мястото не им е тук. Ще и дам възможност да си ги носи на правилните места”, закани се тя. 

Първото изпитание бе висене на стълб. То бе спечелено от Гери. Юлияна изгуби състезанието, въпреки че публиката пееше македонско девойче. При второто изпитание участничките трябваше да отговарят на въпроси от алманаха. Тук Юлияна взе превес. По време на третото изпитание момичетата трябваше първо да напълнят купа с мляко, носейки го по греда с черпак. А после да направят същото с бъчва, вода и менци. Юлия спечели като приложи хитра тактика. Тя пълнеше менците по-малко, но това ѝ позволи да се движи по бързо по гредата.
 
Следващият сблъсък между двете дами бе бутането на греда. Докато двете дами бутаха дървената греда, опитвайки се да изплъскат една друга, Гери се нарани и каза, че ѝ е потекло кръв. Наложи се тя да бъде прегледана от лекар. Впоследствие стана ясно, че моделката е претърпяла хирургична интервенция преди да влезе във Фермата. По думите ѝ, "тя се изкривила и отворила раната". "Аз съм силна и без да се доказвам. Смятам, че до юни ще се възстановя напълно. Искрено се надявам да стъпя на краката си без опасност на моя живот", каза Гери преди да напусне безславно риалитито. 
 
Юлия на изпроводяк призна: "Ти имаш голяма сила, силен играч си - като сила и характер. За мене беше чест да сме на една арена с теб".