Затова обичам всички цигани, не мога да им казвам роми", сподели Асен Блатечки пред Нова тв. Блатечки пораснал рано - от 3-годишен бил по улиците. Баща му бил отличник, но напуснал училище в 10 клас, майка му била по-малка. И се оженили. "Майка ми била много дива. Сама си взела багажа и си отишла в ТВУ. Баща ми също беше див, въпреки че е бил отличник. Баба ми беше на 34 г, когато се родих. И не сме цигани", спомни си Блатечки.
Актьорът си спомня как се е оправял с живота сам. "Прибрах се просълзен да се оплача на баща ми, че са ме били. Той ме попита колко са големи. Като разбра, че са година по-големи от мене, ми завъртя два силни шамара и ми каза да се оправям сам. След една седмица махала пропищя. Наистина се оправях сам", каза Асен Блатечки.

Асен Блатечки можел да бъде и от другата страна, да стане част от престъпността. "Имах предложение да бъда охрана на Бай Миле. Но ме приеха в ВИТИЗ и нещата тръгнаха в друго русло, слава богу", признава 45-годишният Асен Блатечки.

Родителите му починали много рано. Майка му от рак, баща му от тромб в сърцето. Блатечки пораснал на 12 г. Казал, че иска да иде на море сам. Баща му казал да си изкара сам парите. Той отишъл при чичо си да работи. Изкарал пари и стоял на морето 20 дни. Много скучно му било, защото е малък. Но стоял 20 дни, за да докаже, че може сам да се оправя в живота.

Децата си Блатечки никога няма да удари. Кълне се, че ще ги възпитава с целувки.