Гръцкият студент по фармация в Пловдив Христос Боскос, помлял ученичка на спирка, се изправя отново пред Темида. На 20 октомври апелативният съд под тепетата ще решава дали делото срещу него и Васил Калев да бъде възобновено, съобщава „24 часа“  До това се стигна, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска рестарт на процеса.

В мотивите си обвинител  сочи, че има съществени нарушения на материалния закон и неправилно е наложено само административно наказание на двамата подсъдими, тъй като не са възстановени имуществени вреди в размер на 12 569 лева на пострадалата.

Боскос и Калев се отърваха с глоби от 5000 и 2500 лева след пътен инцидент, станал на 19 май 2014 г. При него бяха потрошени краката на 15-годишната тогава Катерина Матеева от езикова гимназия "Иван Вазов" в града, която чакала рейс преди моста на Герджика. Боскос минал на червено с 98 км/ч, а в това време Васил Калев правел ляв завой. Гръкът ударил първо неговия автомобил, а после се врязъл в спирката, където била Катерина. Момичето претърпя няколко операции и още не може да се оправи от травмите.

Снимка: БНР