Ще ви разкажем една история за дете в конфликт със закона. В детството си той е принуден да живее сам, без семейство и истински дом. Във времето допуска грешки, за които държавата го наказва и впоследствие изоставя.
Васко е оставен в дом за сираци на 9 г. "Най-много ми липсваше баща ми. Той беше болен, когато майка ми ни изостави. Тогава попаднах дома за сираци", разказва момчето пред Нова тв.

Без да е получил обич в живота си и без да знае какво е любов, Васко започва да я продава...в интернет. 
"Осъществявал е специфични връзки с много по-възрастни хора от него", обяснява психологът Любка Стоянова. За това получава наказанието си.

След време го арестуват, защото се бие, за да помогне на по-малкия си брат.

Преди два месеца го осъждат на пробация и Васко излиза на свобода. Той обаче е сам срещу всички, държавата го гони от временното жилище, в което трябва да бъде настанен, като всички деца в риск.

"Бях уплашен, не бях на себе си от това, че не знам къде ще отида", разказва той.

Това, което помага на Васко да бъде борец, а не жертва на системата, е спортът.

Сега той мечтае за дом и за семейство. В момента живее на квартира и се учи да се справя с живота. 
За да изкупи грешките, допуснати в миналото, всяка неделя Васко чисти гробищата. За закона това е пробация, за момчето - наказание за миналото и изкупление за бъдещето, което ще е по-добро, надява се той.

Историята на Васко е поредната, разказана в кампанията на "Нова Броудкастинг Груп" и Детският фонд на ООН УНИЦЕФ под наслов "Осъдено детство. Справедливост за всяко дете". Тя има за цел да повиши информираността и чувствителността на обществото относно правата на децата в конфликт със закона.