Известният български график Георги Савов - Гофи е претърпял тежък инсулт. Това разказва дъщеря му Биляна, която прави изящни бижута и е популярна с нестандартните си модели.
Сега тя прави благотворителна изложба с надеждата да събере повече пари за лечението на баща си.
 
"Каня ви на благотворителна изложба на моята марка Biliana Jewellery за събиране на средства за подпомагане на болничните разходи на художника Георги Савов - Гофи, който претърпя инсулт и се намира в болница в тежко състояние.
 
Георги Савов е моят баща и известен български график. За мен той е истински творец – винаги когато се чуем, той казва - рисувам. Истинския художник живее, събужда се и диша с рисуването си, то е най-важната част от същността му. Освен че винаги ме е подкрепял, откакто го помня, той винаги е помагал и търсил помощ за приятели и колеги. Сега той има нужда от помощ и се обръщам към всички приятели и ценители на изкуството.
 
Изложбата бижута ще се състои в ателието на Biliana Jewellery - Цариградско шосе 5А – вътрешен двор, партер, от 11 – 14 Октомври (вторник - петък) включително – 11 - 19.30 ч. с почивка – 15.30 – 17.30 ч. Всеки помогнал ще получи сертификат", пише Биляна.
 
Георги Савов (Гофи) е български художник-график и педагог. Завършил Художествената Академия в София.
 
Има участия във всички представителни изложби на българска графика у нас и в чужбина. Самостоятелни изложби е правил в София и Братислава.
 
Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, колекция "Жорж Екли" - Париж и на частни колекции в България, Словакия, Франция, Швейцария, Япония.
 
От 1983 г. – 2014 г преподава по графика в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в София.