В тежка катастрофа край котелското село Градец, при която автомобил Форд „фиеста” бе размазан от камион, са оцелели баща и син, съобщи "Kotelnews".

Водачът на тежкотоварния Мерцедес обясни своята версия за тежкия инцидент: „ Бях тръгнал да изпреварвам две леки коли още в участъка където маркировката позволява това. Вече бях ги изпреварил и започнах да се прибирам в моята лента, когато от среща започнах да виждам фаровете на идващ автомобил. Святках от къси на дълги, но той не намаляше. Натиснах спирачките, но въпреки всичко колата се вряза в камиона. Бяха баща и син, като момчето успя да само да излезе. В смачканите ламарини започнахме да се мъчим да изкараме водача, но не се получаваше. Милион пъти съм минавал по тази отсечка, то са крави , коне, от скоро и един в инвалидна количка. Изключително неприятна ситуация, трябвало да стане…Дано се оправи човекът, беше контактен, когато го извадиха от колата”.

На мястото на произшествието пристигнали 2 линейки и специализиран автомобил на ПБЗН-Котел. За изваждането на пострадалия водач са използвани хидравлични ножици, с които е отстранен тавана и части от купето на смазания автомобил.

Ранения е откаран в болница в Сливен с фрактури на долните крайници, без опасност за живота. Пътувалият с него е с леки контузии и уплаха. И двамата са жители на град Котел. По случая е образувано следствие. В конкретния участък от пътя в отсечката с. Мокрен с. Градец концентрацията на ПТП в последно време стана изключително висока. Само в последните 30 дни тук са станали 5 тежки произшествия.

В участъка постоянно има безстопанствени животни, а и от скоро по пътя Петолъчката – Котел , много често и в тъмната част на денонощието може да срещнете в края на платното психично болен мъж в инвалидна количка. Стар проблем си остава и масовата липса откраднатите и порутени  предпазни мантинели , нещо за което не пишем за първи път, но реакция от страна на АПИ и до ден днешен няма.