"На първия тур се състезават партиите. На втория се иска подкрепа - взема се, търси се, правят се или се залагат какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур. Ако не сме, аз няма да ставам маймуна като Станишев, да седя после още и да викам "Ами тези избори не бяха за парламента." Борите се за победа! Ако не сме си я заслужили, ако българите не мислят така, ще се дръпнем - нека българите да си изберат." Това заяви категорично премиерът Бойко Борисов на сцената в зала "Арена Армеец" в очите на кандидатите за президент и за вице.
 "Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност. Както Георги Марков ме предупреждаваше, когато ние паднахме от власт, те ни налетяха като стършели. Ние им простихме, а трябваше да бъдат гонени докрай. Но сега се самозабравиха и почнаха да се опитват да кроят планове", втвърди тона Борисов, цитиран от Марица.

"Много са се наточили, много им се краде, но докато сме ние, резервът си стои там! Ама кой нормален ще гласува за Орешарски? Аз го ненавиждам, не искам да го има в политиката този! Такива щети ни насене. Радан, Корнелия, Карадайъ се обединиха срещу нас", изброи гневно Борисов. И се обърна към Цачева и Манушев до него: "Вие не слушайте. Вие ще сте на всички българи."