„Да приключим всичко на първи тур“. Това призова зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. Той направи обръщение по време на официалното откриване на предизборната кампания в „Арена Армеец“ пред близо 15 000 членове, симпатизанти и журналисти.
Николов не можа да започне речта си, тъй като бе спрян от бурни аплодсименти. Преди него бившият конституционен съдия Георги Марков бе припомнил „фантастичния световен рекорд“ на кмета, победил на първи тур БСП с 84% срещу 4% за БСП на изборите през 2015 г.

Димитър Николов изреди качествата на Цецка Цачева – че тя е комуникативен политик, който може да търси балансите и че може да признава недостатъците си, но и да работи за развитие.

На 6 ноември номер 17 ще е най-масовата бюлетина. Да приключим всичко на първи тур – победа“, каза бургаският кмет.

Трима европейски политици удариха рамо на ГЕРБ на днешния форум. Първа бе президентът на организацията на жените в Европейската народна партия Дорис Пак. Като представител на германската Християндемократическа партия тя каза, че българският премиер е лоялен партньор и сподвижник на канцлера Ангела Меркел.

През последните години България стана по-стабилна и се превърна в по-голям фактор на влияние в Европейския съюз, заяви г-жа Пак. Тя подчерта, че Европейският съюз се намира в трудни времена, в които действат сили, които се опитват да унищожат отвън, но за съжаление – и отвътре.

Ето защо се радвам, че в Европейския съвет има един убеден европеец, какъвто е Бойко Борисов“, каза Дорис Пак.

Тя изрази надежда, че България за първи път ще има жена за президент и че тя ще оказва съдействие на премиера по европейския път на страната.

След нейната реч последва видеообръщение на председателя на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол. След това на трибуната излезе и зам.-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.



Източник: Флагман бг