Слушах много внимателно и Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев и съм оптимист. Колкото повече ги слушам, разбирам, че сме направили най-верния избор. Това заяви на официалното откриване на президентската кампания на ГЕРБ министър-председателят и лидер на партията Бойко Борисов.
Той не скри възмущението си от нещата, които говорят опонентите на ГЕРБ. „Не зная дали Цачева е Бойко Борисов с пола, не съм обличал пола, за да зная как изглеждам. Истински ме хвана яд, че две години бях толкова толерантен с тях. На някои от кандидатите злобата им съска от очите, дим от носовете им излиза вече. Няма памет. Преди две години тези хора събаряха банки... Мълчаха две години да мине давността и тръгват да лъжат наново”, подчерта Борисов.

 „Никога няма да ви обикнат нито тези от БСП, нито тези от ДСБ, но поне да има едни умерени хора със знания и умения, които да не са зли отвътре”, обърна се Борисов към Цачева и Манушев.

"Аз няма да ставам на маймуна като Станишев. Да ме бие някой и да седя после една година и да викам "Тези избори не бяха за парламент, бяха за президент", заяви премиерът

Той бе категоричен, че ГЕРБ трябва да е първа сила на първия тур. "Борите се всички вие за победа. Ако не сме победили ние, ще се дръпнем ние, за да дойдат онези, които българите са си избрали”.  

"Важното е да осигурим максимално комфорт на нашата кандидатпрезидентска двойка, да стане двойка на колкото се може повече българи, а ние да си вършим работата.

Премиерът пожела успех на кандидатите. „Толерантността я оставям само за вас. Ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност”, закани се той. 

Борисов призна, че е настинал вчера по време на откриването на пречиствателната станция в Шумен.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!