Две близначета от Сандански имат незавидна съдба. Попаднали със съдебно решение след развод на родителите им в ръцете на майка си, те повече от година са в неизвестност.
Преди седмици дирекция Национална служба полиция обяви 7-годишните близнаци Ивен и Християн Милеви за безследно изчезнали. Бащата Емил Милев е незрящ кинезитерапевт от Сандански, а майка им Антоанета е от Ямбол, пише struma.com.

Ето какво разказа лелята на близнаците, Янка Чаушева, за изчезването на Ивен и Христян.

"Брат ми и Антоанета се запознаха в София, където и двамата били студенти. Само за 1 месец тя успя да го накара да и предложи брак и така се ожениха. Брат ми е незрящ, с увредено зрение от тинейджърските си години. Пи отровна мастика и тя удари завинаги зрението му. След брака му с Антоанета се родиха дeцата и всичко бе наред до 4-тата им година. Изведнъж обаче, Антоанета се промени много, бе странна, започна за излиза от къщи незнайно къде и после разбрахме, че е влязла в някаква секта.



Така през 2013 година тя подаде документи за развод, взе децата и замина за София. Съдът присъди децата на майката с основен мотив, че баща им е незрящ и не може да се грижи за тях. Затова ние в момента водим дело в Страсбург за дискриминация.
Цял Сандански знае какъв добър терапевт е той. В София Антоанета и децата са живеели в една стая с брат и и майка и в студентско общежитие. Представяте ли си, трима възрастни и две деца в една малка стая, никакви условия. По време на бракоразводните дела свидетели твърдяха, че са виждали Антоанета да бие жестоко децата и да им говори жестоки неща от рода на "Скоро ще си направим дупка в двора и всички ще се погребем там, защото така трябва".



После Антоанета заминала да живее в Ямбол и въпреки разпореждане на съда продължи да крие децата от нас. Следите и се губят от 2015 година, когато ни бе съобщено, че майката е извела децата зад граница, кацнала в Барселона и край. Никъде ги няма. По време на делата с манипулирана декларация и възползвайки се от това, че брат ми е незрящ тя успяла да го убеди да подпише, уж, че тя имала право да живее без бащата зад граница. Нищо за децата. Така той подписал документа, който също обжалваме в съда. Сега на 24 октомври очакваме дело в Ямболския съд за родителските права на бащата и очакваме да е в наша полза.

Извървяхме адски труден път, бащата се поболя от мъка по децата. Питам, няма ли институция в тази държава, която да открие децата ни. Паспортите им са изтекли преди 2 години, как ги изведе зад граница тази жена?

Не ми се мисли какво може да се е случило с тях! Ами, ако ги е продала на тази секта, ако се е случило нещо лошо? Как е възможно никой нищо да не знае и децата да са неоткриваеми?!, пита лелята през сълзи.

Историята с децата бе повдигната и от местен депутат, който зададе въпрос в парламента, защо не се работи по този така потресаващ случай, който за съжаление не е единствен. Интерпол обяви за издирване и 7 годишно момченце от Благоевград, за което ви съобщихме завчера. Детето е изведено от майка си в Лондон, и повече от 2 години няма ни вест ни кост от него. Историята с близнаците е с продължение, очакваме институциите да се задействат и открият двете деца, обявени за Безследно изчезнали.