Нелегална наркооранжерия бе разбита от служители на РУ – Раковски. Вчера ченгетата провели специализирана полицейска операция срещу незаконното съхранение и разпространение на наркотици. На адрес в град Брезово служителите на реда открили помещение за отглеждане на канабис със специално изградени системи за отопление, вентилация и капково напояване.
В момент на полагане на грижи за нарконасажденията са задържани двама местни жители, на 26 и 27 години. При проведените следствени действия разследващите иззели общо 98 растения канабис с височина над един метър и значително количество зелена листна маса и съцветия, което предстои да бъде уточнено с експертна справка.



Конфискувани са и 12 лампи, 4 подвижни климатика, 3 електрически печки, 9 вентилатора, термометри, 2 чувала с торфена смес и 8 туби течен тор. С полицейска заповед мъжете са задържани за 24 часа. В РУ – Раковски е образувано бързо производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ