Новият задкулисен кръг "Грабеж" е подготвил ударна доза компромати срещу премиера Бойко Борисов, чрез които ще се опита да окепази и президентската кандидатура на ГЕРБ Цецка Цачева, научи БЛИЦ.
Скандалният банкер-беглец Цветан Василев и новият му партньор Иво Прокопиев едва изчакаха най-голямата партия в България да обяви претендента си за "Дондуков" 2, за да активират придворните си медии.

За да не бъде заподозрян "Капитал" като рупор на атаката, на преден план този път излезе "Биволъ". Телешкият сайт извади от фризера сериала "Владимира Янева - Румяна Ченалова", размрази го и започна да го показва на епизоди.

Предварително избраните реплики на бившата шефка на Софийския градски съд бяха внимателно обработени и транжирани на порции в електронните страници на "Капитал", "Дневник", "Клуб 3" и "Медияпул". Този път големите ефирни телевизии проявиха хигиена и отказаха да се включат в елементарната компроматна атака.

Идните дни "Биволъ"-ци със сигурност ще замърсят публичното пространство с откъси от личния разговор, който съучастничката им Румяна Ченалова е записала с Владимира Янева. 

След дисциплинарното й уволнение от Висшия съдебен съвет, Ченалова, се прислони до "Биволъ"  и моментално получи подкрепа от цялата верига приятелски медии.

Телешката медия, колегите им от "Капитал", "Дневник", "Медияпул", "Клуб З" и придворните протестъри на секундата провъзгласиха Румяна Ченалова за героиня, нищо че тя бе единодушно изхвърлена от съдебната власт, а срещу нея бяха заведени серия дела.

Самоопределящите се като десномислещи Цветан Василев, Иво Прокопиев и Огнян Донев сега са твърдо на страната на Татяна Дончева, която не спира да прокарва тезите им от телевизионния екран. 

Личната адвокатка на Гриша Ганчев е недосегаема за изданията на Прокопиев и Донев. Тъкмо обратното - въпросните електронни страници излъскват като сензация всяка нейна глупост, изречена в ефира, забравяйки за горещите й връзки с групировката "Мултигруп".

Отскоро към възродената шайка "Агнешките главички" се е присъединил Трайчо Трайков.

Проваленият министър на икономиката по времето на първия кабинет "Борисов", който изненадващо бе издигнат за президент от Реформаторския блок, сега щедро се възползва от подкрепата на медиите от кръга "Капитал" и сайта на обвинения в укриване на данъци в особено големи размери Огнян Донев.

Кукловодите на задкулисието се надяват, че с подкрепата им към Трайков и Дончева ще минират пътя на ГЕРБ към 11-тата изборна победа.

За да предотвратят избирането на Цецка Цачева за президент, от кръгът "Грабеж" ще извадят от цилиндъра и още един от кандидатите за държавен глава. Новият-стар Зайо Байо ще има за задача да бръщолеви небивалици за шефката на Народното събрание, за да отнеме от педкрепата й.

Българските гласоподаватели, обаче са достатъчно умни, за да разгадаят плоските номера, с които искат да ги изработят.

Ивайло КРАЧУНОВ