Часове, след като откри предизборната си кампания с цигулка в ръка, Татяна Дончева реши да допусне камерите в личния си живот. В предаването „Тази неделя” по bTV се включи майката на Дончева от Трявна.
„Късно проговори. В началото казваше само ъ-ъ-ъ. Проговори на 2 години и след това... Като излизаше от стаята, госпожата в градината й даваше да седне на нейния стол. Аз не бях много съгласна да е над всички деца, но явно е било учителска практика. Много четеше, в библиотеката едва смогваха да й запишат книгите”, разказва майката на Дончева.
 
„След това директорът в училище я използваше да казва какво става между другите деца. Винаги е била суетна, прекалява с дрехите, но не спазва диети, а само ограничава хляба. Готвеше много, когато отиде в София, главно копривена каша, чушки с доматен сос, пълнени чушки със сирене и торти. Тя е художник на тортите”, сподели още тя. Дъщеря й ги водела със съпруга й по лекари, но й направи забележка, че много работи и се претоварва.
 
Самата Дончева с романтика си спомни за годините в математическата гимназия в София, когато е живяла в пансион. „Бяхме задружни. Имаше един дежурен по закуски, който всяка сутрин ходеше и ги носеше на останалите. Като се пратеше колет, се викаше: "родителите на Марияна пращат череши от Силистра". За мен се знаеше, че ще има торта. Събирахме се всички в една стая, слагахме колета по средата и не ставахме докато не го изядем. Живеехме като при Оливър Туист”, спомни си Дончева.