Голям удар "антидрога" направиха ченгетата от Петрич вчера. В необитаемата къща на криминално проявения от петричкото село Тополница, Стоян Костадинов, бяха намерени тайници, в които бе открит около 40 килограма сух канабис, открити са везни, пакети и следи от работилница по "пакетиране" на дрогота, съобщава Struma.com.
Костадинов е арестуван, рекордното количество сух канабис, иззето като веществено доказателство срещу него. Криминалистите, начело с бившия директор на ОД на МВР Благоевград Р. Танушев и началникът на управлението Ст. Арабаджиев, направиха завидни удари срещу наркоразпространението и наркопроизводството в района на Петрич, в последния месец.

Тандемът Танушев-Арабаджиев се оказа изключително успешен и ежедневните им операции по отношение на канабиса и дават резултат. Подобна находка скоро не е имало на територията на областта. Говори се, че именно от Тополница и няколко съседни села, тръгват каналите за дистрибуция на сух канабис за вътрешността на страната и чужбина. Къщата в Тополница е запечатана.

Предстои повдигане на обвинение на Костадинов и арести по веригата в престъпната му организация, занимаваща се с производство, пакетиране и дистрибуция на сух канабис. Акциите продължават.