Баба готви хем най-вкусно, хем и най-икономично. На всичкото отгоре винаги ни поднася тези бухтички с домашно сладко. Пожелаваме и на вас да ви е сладко!
Необходими Съставки
яйца - 1 бр
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 к.л.с връх
сол - щипка
захар - щипка
брашно - колкото поеме
олио - за пържене

Приготвяне
Включете олиото да загрява в подсушен тиган или тенджера. Докато олиото загрява, приготвяме тестото. В купа слагаме млякото и в него загасяме содата, разбъркваме хубаво и чукваме вътре и яйцето, слагаме и солта и захарта, отново разбъркваме и постепенно добавя брашно. 

Щом се сгъсти достатъчно, спираме да бъркаме и започваме да месим и да добавяме брашно до получаването на меко тесто. 

Готовото тесто разточваме на не много тънка кора, режем на квадратчета или ромбчета и пускаме в загрятото олио. 

След като се изпържат от едната страна, ги обръщаме, щом са готови ги изваждаме с решетъчна лъжица. 

Не е необходимо да ги подсушаваме с кухненска хартия, бухтичките няма да са мазни. 

Може да поднесем както със сладко, така и със солено , защото бухтичките имат неутрален вкус. 

Източник: gotvach.bg