Двама души са загинали, трима са ранени при пътни инциденти на територията на РУ - Горна Оряховица през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Велико Търново.
71-годишен пешеходец почина, след като беше блъснат на пешеходна пътека в Горна Оряховица от лек автомобил "Мерцедес", управляван от 30-годишен мъж от същия град. Произшествието е станало вчера около 16,00 ч. на кръстовище между улиците "Борима" и "В. Левски". Пешеходецът е бил откаран във великотърновската болница, където по-късно е починал.

Вчера 60-годишна жена от Дебелец пострада, след като катастрофира на пътя между горнооряховските села Янтра и Правда. Тя е настанена за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота.

Тази сутрин в 1,50 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на ул. "Св. Княз Борис I" в железничарския град. По първоначална информация лек автомобил "Мазда", управляван от 37-годишен мъж от с. Джулюница при движение с несъобразена скорост от с. Козаревец в посока Горна Оряховица, в зоната на завой излязъл от лентата си за движение и се е преобърнал. В резултат на това на място е починал водачът.

Пострадали са и двама пътници на задната седалка - на 23-и 42 години. Единият е с охлузни рани, а другият е настанен за лечение във великотърновската болница с локсация на прешлени и двамата от с. Козаревец. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.