От 6 октомври в окупираните от терористите райони на Алепо местни жители се събирали на мирни демонстрации против терористите, на следващия ден бандитите открили огън по протестиращите. Съобщението е на „Русская весна” с позоваване на местни източници.
На 6 октомври в района на Ел Макамат се състоял първият стихиен протест. Хората искали терористите да напуснат района или да пуснат мирното население, като престанат да се крият зад него като жив щит. Аналогични митинги станали и в районите Ел Салхин и Ес Сукари.

На следващия ден подобни демонстрации станали в още три района. Някои граждани нарисували по фасади на сгради около 30 флага на САР.

За разгонване на демонстрациите терористите открили огън, загинали няколко души, над 100 са ранените. Бандитите били предвождани от Джамал Усман, лидер на „Истакъм Кама Умрат”. Той обещал да убие всеки, който мисли да сътрудничи на сирийското правителство.

На следващата сутрин терористите зацапали изображенията на правителствените флагове и арестували граждани, имащи според тях отношение към организирането на демонстрациите и рисуването на флаговете. Тяхната съдба не е известна.

Превод и редакция: БЛИЦ