Записванията за 8 декември вече започнаха и тази година част от хотелите предлагат неограничена консумация на алкохол, други пък коткат студентите с домашни закуски и сауна. Една от най-изкушаващите оферти идва от комплекс в Пампорово, където срещу 99 лева студентите могат да пият на корем, съобщи „Телеграф”.
За тези пари получават две нощувки със закуска, една празнична вечеря и DJ парти, алкохолът е български, отбелязват домакините в офертата си. За същия курорт има и друга сходна оферта, но за 121 лева на калпак с две нощувки, закуски, две вечери, една от които – празнична. Неограничената консумация на български алкохол е и за двете вечери и кандидат-висшистите избират между наливно вино – бяло, червено и розе, водка, джин, уиски, ракия и ром. На 8 декември менюто включва 1 безалкохолна напитка, минерална вода, овчарска салата, пилешко филе с гъбен сос и гарнитура, десерт. Втората вечеря е на блок маса, предвидено е и парти в DJ.
 
Из останалите зимни курорти цените се движат в същия диапазон – започват от 80 и стигат до 130 лева за две нощувки, в зависимост от броя на звезди на хотела и екстрите, които се предлагат. Така например студентите могат да се забавляват в Банско за 87 лева, като тук влизат две нощувки, две закуски, празнична вечеря на 8 декември с DJ, а ползването на фитнес, сауна, джакузи е безплатно. Домакините предлагат стандартно меню – шопска салата, пиле по неаполитански с бяло вино и гретин от карфоти и див лук, домашна шокоадова торта, 100 мл концентрат, 200 мл вино и безалкохолни напитки. Тъй като цената не включва транспорт, от турагенциите правят и специално предложение – автобус, като в двете посоки билетчето струва 28 лева, а само в едната – 16 лева. Около 90 лева излиза същият пакет в Боровец, има я и опцията за организиран автобусен транспорт.
 
Из красивите исторически градчета студентите могат да се поглезят за за същите пари, даже и по-тънко. В Трявна ви посрещат за 68 лева на калпак за две нощувки, две закуски, една празнична вечеря с DJ. Тук е отбелязано, че закуската е домашно приготвена – мекици, пържени филии, сандвич с шунка и кашкавал... Празничната вечеря пък включва: шопска салата, малка гроздова, минерална вода, пиле по тревненски, пърленка и торта.