Катастрофа е станала на пътя Съединение-Правище тази сутрин. Това съобщи за Радио „Фокус" - Пловдив дежурен в Областно пътно управление. По думите му сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 06.40 часа.
Няма данни за загинали при катастрофата. Към момента полицията обработва местопроизшествието. Движението в района на катастрофата не е затруднено и се осъществява нормално. Няма подадени сигнали за други пътнотранспортни произшествия през изминалата нощ.
 
Трафикът по входно-изходните артерии на Пловдив се осъществява нормално и без затруднения, съобщи още дежурният. Той припомни, че движението при 133-ти км на АМ „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за Бургас, поради ремонт на надлеза на път II-56 Раковски – Пловдив.
 
Затворени за движение са пътните връзки Раковски – Бургас, Бургас - Пловдив и Пловдив - София. Пътуващите по АМ „Тракия“ от Бургас за град Пловдив е необходимо да използват пътен възел „Север“ при 126-ти км. Трафикът по път II-56 Раковски – Пловдив, от км 89+340 до км 89+670, се осъществява двупосочно в платното в посока Раковски. Продължават ремонтните дейности на други три участъка на АМ „Тракия“ в района на Пловдив – при пътен възел „Север“ (при 126-ти км), по моста над р. Пясъчник (при км 127-ми) и по моста над р. Стряма (при км 136-ти). Забранено е движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Плодовитово - Първомай - Асеновград, заради влошено състояние на стоманен мост над река Марица.
 
Трафикът в Пловдив се извършва нормално и без затруднения към този час на деня. Не се образуват задръствания, а преминаването през светофарните уредби отнема около 3 - 4 минути. Продължават ремонтните дейности по някои от главните градски булеварди.