Може би единственото по-лошо нещо от това да счупите нечий пенис е реално да го уморите от любов в леглото... Но докато второто понякога е неизбежно, прекършването на мъжкото достойнство може да бъде предотвратено.
Фактически в пениса няма кости, които да се счупят, но когато той е в състояние на ерекция, могат да му бъдат нанесени сериозни травми. Прегъването на еректирал член води до пукащ звук.

„Обикновено в такава ситуация няма външно кървене от пениса, защото фрактурата е вътрешна. Кръвта започва да изтича между кожата, покриваща пениса, и двете еректиращи тела“, заяви пред Cosmopolitan урологът д-р Лорънс Ливайн.

Д-р Ливайн сравнява външния вид на пострадалия член с патладжан – лилав и подут. „Това е рядък проблем, но не и невъзможен да се случи“, смята урологът.

Кои са позите, които могат да доведат до травми?

1. Жената отгоре – опасно!
„Най-често счупеният пенис е резултат от сексуален акт с проникване“, категоричен е д-р Лорънс Ливайн. Според медика по време на сексуалния акт половият член понякога просто изскача от „правилното място“, а докато възседналата мъжа жена се опитва да поправи тази временна неразположеност, пенисът може да не уцели правилната посока.

„Ако членът се удари в тазовата кост и в същия момент дамата отгоре реши да доближи тялото си до скута на мъжа, съседите ще чуят истински крясъци“, предупреждава д-р Ливайн. Може би не е добра идея тя да е отгоре...

Едно изследване от 2014 г. разглежда именно проблемът на счупените членове. За целите на проучването 42-ма мъже с прекършено достойнство били запитани в каква ситуация са пострадали. При 28 от тях ставало дума за вагинален секс, при останалите 14 любимата е била отгоре.

2. Задна тревога
Не е голяма изненада, че кучешката поза представлява опасност за мъжа. Встъпването отзад подлага пениса на допълнително напрежение, защото навлизането става под 90-градусов ъгъл.

3. Анален секс
Тази не е от категориите „ако пропуснеш мишената, мисли му“. Аналното проникване може да доведе до проблеми, когато на поемащия партньор не му е позволено да се отпусне. Ако при нея има съпротивление, не трябва да натискате – допълнителното напрежение не е добро за пениса, съветва Ливайн.

С няколко думи, за аналния секс трябва да се въоръжите със спокойствие и много лубрикант, за да не стават грешки.

4. Груба или честа мастурбация
Да, самозадоволяването може да доведе мъжа дотам, че той сам да си го счупи. По-агресивната мастурбация би могла да изкриви половия орган. Деформирането на пениса наподобява чупенето, защото също уврежда пещеристите тела. „Прекомерното мастурбиране, в което пенисът е стимулиран по груб начин, почти сигурно ще доведе до проблеми“, предупреждава урологът д-р Ливайн.

Източник: tialoto.bg.