Какво знаем за Бразилия? Най-вероятно, ще си спомним за знаменитите плажове, карнавалите, футбола и кафето, за големия брой диви маймуни, както и за това, че Рио де Жанейро е бил кристалната мечта на Остап Бендер. Но Бразилия далеч не е толкова прекрасна, колкото може да ви се стори на пръв поглед.
Едно от най-печално известните места в Рио де Жанейро е кварталът Вила Мимоза. Въпреки това, че той не е описан в нито един пътеводител, това място има доста голяма посещаемост, взе пак Вила Мимоза е бразилският аналог на квартала с червените фенери.
 


Впрочем, между бразилския и холандския квартал на разврата има голяма разлика. Ако в Амстердам кварталът на червените фенери изглежда дори прилично, то неговият аналог в Рио се състои от вехти бараки, потънали в смрад. 



Там търсят любовни утехи бедните хора, които в Бразилия са мнозинство, затова и обстановката съответства на статуса. 


Интересно е, че макар и проституцията да е разрешена, бордеите са извън закона, затова домовете на разврата се крият зад фасадите на магазини, барове и салони за билярд. 



Клиентите са обслужвани в тесни и задушни стаи. Напливът от желаещи обаче е огромен: всеки ден тук има над 4000 посетители! 


Забележително е, че освен нелегалните бордеи, във Вила Мимоза има и много жилищни сгради, в които живеят семействата на проститутките, както и други бедняци. Как те успяват да съжителстват в тези условия, само Господ знае. 


Печалният живот на обитателите на Вила Мимоза бе документиран от фотографа Фабио Тейшейра. Той е прекарал седем месеца в квартала и е снимал всичко, което се е случвало в обителта на разврата. А сега е решил да сподели фотосите си с обществото. 



Фотографтът е успял с пълна сила да предаде особения дух на бразилския квартал. По думите му, това е едно от най-противоречивите места в света. 




 Източник: ofigenno.com